Na jakom 11. Međunarodnom rukometnom turniru Ljeto u Brodu 2022., koji se održao od 9. do 11. rujna, nastupilo je oko 1000 sudionika, odnosno 70 ekipa. ŽRK Metković je nastupio u tri kategorije: kadetkinje 2006., te 2008. i 2010. godište.

Kadetkinje su u skupini pobijedile Derventu, Đakovo i odigrale neriješeno sa ŽRK Sesvetama. Zbog slabije gol razlike od Sesveta zauzele su u “B” grupi drugo mjesto, te su u razigravanju za polufinale pobijedile trećeplasirani klub iz “A” grupe, ŽRK Ivanić. U polufinalu ih je čekao pobjednik iz “A” grupe ŽRK Halas Jožef iz Ade (mađarski klub iz Srbije), po mnogima favorit turnira, inače kako smo saznali od organizatora, generacija koja je prvak Vojvodine i drugoplasirana u Srbiji, prošle sezone.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Cure su dale sve od sebe i na iznenađenje svih pobijedile ŽRK Halas, ekipu koja je do tada pokazala najviše na turniru. U finalu više nisu imale snage te su zasluženo izgubile u ponovnom susretu sa Sesvetama.

Djevojčice 2008 godišta, odigrale su pet utakmica i ostvarile 2 pobjede i 3 poraza, dok su djevojčice 2010 godišta odigrale četiri utakmice, zabilježivši jednu pobjedu i tri poraza.

OGLAS