Jučer su članovi Karate klub Metković nastupili na natjecanjima u sklopu matične Dalmatinskoj karate lige koje je bilo u Poličniku pokraj Zadra, te u Hercegovačkoj karate ligi u Širokom Brijegu.

U Poličniku pokraj Zadra, pod vodstvom trenera Dine Žderića i pomoćnog trenera Ante Krstičevića, nastupilo je 8 natjecatelja KK Metković i odvojilo ukupno 4 zlata i 2 srebra. Na natjecanju je nastupilo 313 natjecatelja iz 20 dalmatinskih klubova.

Natjecanje je organizirano od strane Dalmatinskog odbora Hrvatskog karate saveza i Karate kluba Velebit. Medalje za KK Metković osvojili su: zlato – Dora Galov, Duje Žderić, Duje Mihaljević i Ante Leontić, a srebro – Lucija Utovac i Katja Jerković.

Karate klub Metković je u ukupnom poretku za 2019 .u borbama iznjedrio četiri ukupna prvaka Dalmatinske karate lige u njihovim kategorijama, a to su: Dora Galov, Ante Leontić, Duje Mihaljević i Duje Žderić.

Članica KK Metković Anjom Pokrajac nastupila je na 5. kolu karete lige Hercegovina u Širokom Brijegu. Anja je nizala pobjede sve do finala, ali u finalu je bilo neriješeno, te na odluku sudaca Anja osvaja srebrenu medalju.

Ovim je Karate klub Metković završio natjecateljsku sezonu za 2019, te u klubu predstoji polaganje za viša učenička zvanja, proglašenje najboljih klupskih natjecatelja i završna božićna zabava.