Na Prvenstvu Hrvatske u borbama za mlađe uzraste koje se ovoga vikenda održava u Rijeci nastupaju i karataši iz KK Metković. U subotu je na borilište izašao Duje Žderić i osvojio brončanu medalju u kategoriji 2009 godište – 50 kg.

Duje je prošao prvo kolo, a u drugom je izgubio na izjašnjavanje sudaca kod neriješenog rezultata od finaliste, potom je u repasažu osvojio brončanu medalju pobjedom 2:0.

Danas će za KK. Metković nastupiti 7 natjecatelja: Duje Mihaljević, Ante Leontić, Katja Jerković, Ema Galov, Dora Galov, Anja Pokrajac i Josip Ćerlek.

Na ovogodišnjem prvenstvu nastupa 490 natjecatelja koji će pokazati što su pripremili kroz cijelu godinu treniranja, s jedinim ciljem, a to je popeti se na postolje i biti jedan od 4 najboljih u državi.

– Svi natjecatelji su u dobroj formi, a predsjednik kluba Kristijan Krstičević i glavni trener Denis Žderić koji su u pratnji natjecatelja, vjeruju da će i drugi dan natjecanja biti plodonosan za Klub. Usprkos virusu, klub je bez prestanka, a i dijelom vremena i video treningom, održavao formu i kvalitetu natjecatelja s jednim ciljem da bude među najboljim klubovima u državi na ovom Prvenstvu. – kažu u Klubu.

Već kontinuirano svake godine KK. Metković donosi medalje sa Prvenstva Hrvatske, a njegovi natjecatelji dobivaju priliku biti u mlađoj reprezentaciji Hrvatske. Do sada su osvojili dva srebra i dvije bronce nastupajući za reprezentaciju na međunarodnim službenim prvenstvima, gdje su predstavljali hrvatski karate.