Od početka godine Karate klub Metković ukupno je nastupio na 19 turnira u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Slovačkoj, Bugarskoj i Sloveniji.

Prošloga vikenda, u nedjelju nastupila su četiri natjecatelja KK Metković kadetskog i juniorskog uzrasta na 25. Memorijalnom karate turniru Slavonski Brod 2018. gdje su osvojili po jednu srebrenu i brončanu medalju. Na turniru je nastupilo 476 natjecatelja iz 63 kluba s područja pet susjednih država.

Srebrenu medalju osvojio je Patar Borovac. On je prvu borbu pobijedio 1:0, druga borba je završila neriješeno 0:0 te na odluku sudaca pobjeđuje 5:0, a u finalu je izgubio 4:1.

Brončanu medalju je je osvojio Ante Krstičević. On je izgubio u prvoj borbi, u repasažu za broncu je ostalo neriješeno te je odlukom sudaca pobijedio s 4:1.

Nastupili su još Matea Bebić koja je izgubila u prvom kolu i Iva Vučić koja, nakon slobodnog prvog kola, u drugom pobjeđuje odlukom sudaca (5:0), a treću borbu je izgubila 1:0. Njezina protivnica ulaskom u finale povukla je Ivu u repasaž. U četvrtoj borbi pri rezultatu 1:1, Iva je u zadnjim sekundama izgubila prednost prvog boda te je borba završila u korist njezine suparnice odlukom sudaca (3:2).

Sljedeće natjecanje na kojem će nastupiti 30 natjecatelja Karate kluba Metković bit će 4.studenog 2018. u Splitu na Otvorenom prvenstvu Dalmacije kojega organizira Splitski karate savez.