Nakon subotnjeg uspješnog nastupa u Čitluku jučer su članovi Karate kluba Metković, pod vodstvom trenera Denisa Žderića, nastupili na Kupu šampiona u Podgorici.

Na turniru su  nastupila 44 kluba sa  709 natjecatelja iz 8 zemalja, a  organizator je bio Karate klub Omladinac, klub koji u svojim redovima ima svjetske i europske prvake.

Karate klub Metković nastupio je sa 5 natjecatelja, koji su osvojili dvije medalje. Karla Pezić je u kategoriji U14 (-47kg) osvojila srebrenu medalju. U konkurenciji je bilo devet natjecatelja.  Karla je imala dvije dobivene borbe i jednu izgubljenu u samom finalu.

Juniorka Ema Vidović je bila brončana. U  njezinoj kategoriji je bilo 12 natjecateljica, ona je s uspjela upisati dvije dobivene borbe (5:1 i 9:0), te jednu izgubljenu u polufinalu (5:3).

Nastupili su još kadetkinja Lucija Utovac i juniori Lina Šutić i Petar Borovac koji ovoga puta nisu došli do medalja. Petar se plasirao u repasaž, ali protivnik je bio bolji u borbi za broncu, te je u kategoriji juniori -76 kg, od 11 natjecatelja, zauzeo 5 mjesto.

Na ovom iznimno jakom karate turniru, na kojem su nastupili ponajbolji klubovi iz okruženja, natjecatelji KK Metković su pokazali da se mogu nositi i sa mnogo jačim i snažnijim klubovima od sebe.