Na 63. državnom natjecanju mladih tehničara Katja Jeković, učenica 7. razreda OŠ Stjepana Radića Metković, je osvojila prvo mjesto u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina.

Katji je ovo bio treći nastup zaredom u ovoj kategoriji u kojoj se natjecalo 20 učenika iz cijele Hrvatske. Nakon odlično odrađenog praktičnog dijela i usmene obrane rada njenom plasmanu državne prvakinje presudio je vrhunski riješen pismeni test provjere znanja nastavnog gradiva tehničke kulture.  Najveću pomoć i podršku joj je pružila mentorica Marina Nikolić koja je odgojila generacije državnih prvaka iz metkovske OŠ Stjepana Radića.

– Za nas ovo je uspjeh bez premca jer je natjecanje mladih tehničara natjecanje u kojem postižemo najbolje rezultate, a u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture spomen OŠ Stjepana Radića i Metkovića izaziva veliko poštovanje. Nastavnici Marini, a posebno novoj državnoj prvakinji Katji Jerković čestitamo na postignutom uspjehu i promicanju izvrsnosti i darovitosti učenika naše škole i grada. – poručili su iz OŠ Stjepana Radića.