Policijski službenici Postaje granične policije Metković su zaplijenili nešto više od 20 grama heroina pronađenog kod 36-godišnjaka tijekom dubinske kontrole u večernjim satima, u subotu 06. travnja, u mjestu Krvavac. Protiv predmetnog je u redovnoj proceduri podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlašena proizvodnja i promet opojnim drogama.

U nedjelju 07.travnja, u večernjim satima na Graničnom prijelazu Zaton Doli, policijski službenici su zaplijenili nešto više od 53 grama marihuane, koju su pronašli kod 24-godišnjaka. Predmetni je prekršajno procesuiran temeljen Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća u kojima je 7 osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježene je 5 prometnih nesreća.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 397 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 257 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 6 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 3 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.
Od ostalih prekršaja izdvajamo 21 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja te 14 prekršaja nepropisnih pretjecanja.