Sinoć se Komin, nakon 25 godina, službeno oprostio s don Petrom Perletom. Svetu misu su svojim pjevanjem uzveličale župne pjevačice i župni pjevači te klapa Stina iz Ploče. Iza mise nakon svečanog blagoslova s križem, don Petar se prigodnim riječima oprostio od svih, te svima zahvalio i zamolio za oprost ako je kroz ovo vrijeme služenja nekoga uvrijedio. Pročitana je i statistika kroz ovih dvadeset pet godina njegove službe.

U ime Pastoralnog vijeća i župljana, župniku se zahvalio Jurica Ćopo. Prigodne darove su mu predali predsjednik mjesnog odbora Jurica Kraljević, predsjednik NK Gusara i ravnatelj OŠ Ivo Dugandžić Mišić Marijan Scipioni, predstavnici udruge lađara Gusari Komin Hrvoje Medak i Ivo Šuman, predsjednik Hrvatske Seljačke Glazbe Komin Lucijan Oršulić te tajnica udruge Hrvatski Katolički Zbor „MI“ Komin Nikolina Burić-Visković. Nakon svete mise bio je organiziran domjenak za sve mještane i goste.

Don Petar je stavljen u stanje mira zbog navršene kanonske dobi, a na njegovo mjesto imenovan je don Dražen Dukić, dosadašnji župnik župe Uznesenja Marijina u Podgori.

Osim u Kominu, jučer se svetom misom oprostio i don Josip Bečić u Rogotinu. U svom emotivnom govoru don Josip se zahvalio svim mještanima Rogotina na prekrasne dvije godine te im je poručio da ostanu vjerni Isusu Kristu.

Don Josip je imenovan za  župnika župa Bitelić i Zasiok imenovan, a na njegovo mjesto župnika u župama Presvetog Trojstva u Rogotinu i sv. Jurja m. u Desnama dolazi don Ivica Barišić koji je razriješen službe župnika u župi Gospe od Zdravlja u Podstrani.

Foto: Komin online i rogotin.hr