Nakon večernje mise na svetkovinu Duhova u nedjelju 20. svibnja u crkvi Svetog Ilije u Metkoviću održan je koncert pučkih marijanskih pjesama, čime je tradicionalno završena 34. Smotra folklora „Na Neretvu misečina pala”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U programu su sudjelovali dječji zbor i zbor župe domaćina, KUD „Neretvanke” župe Plina -Stablina, pučki pjevači župe Srca Isusova i Marijina Vidonje, pučke pjevačice župe svetog Nikole „Borovčanke”, ženska pjevačka skupina „Podrujničke”, pučki pjevači župe Presvetog Trojstva i KUD „Marko Markota” Rogotin, pučki pjevači župe Gospe od Ružarija Ražanac, KUD „Čuntićanka” Hrvatski Čuntić, KUD „Viduševac” Gornji Viduševac, bend mladih VIS Viatores župe svetog Nikole iz Metkovića. Na koncertu nisu nazočili unaprijed najavljeni pjevači iz Komina, Vlake i KUD „Kamešnica” Otok-Sinj.

Posebnost ovoga koncerta je što je pjesmu Gospi od Zdravlja na gitari odsvirao Splićanin Domagoj Mijić što je ujedno za sve nazočne bila i meditacija i molitva.

Na koncertu su pjevane pjesme – O Marijo ti majka si moja, Uz miris ruže, ljubice, Presvetom srcu, Majko draga, Slavimo Mariju, Majko divna ti jedina, O Marijo majko, Marijo pogledaj nas s visina, Sirota sam ja, Gospi od brze pomoći, Kraljice anđeoska, Majko Božja Fatimska, Reci Marijo, Hvaljen Isus dvor nebeski, marijanski napjevi i molitvice iz Ražanca, a svi nazočni za kraj su otpjevali Zdravo Djevo.

Uz riječi pohvale na kraju koncerta, svima je zahvalio umjetnički voditelj prof. Vidosav Bagur, a napose pjevačkoj skupini iz Hrvatskog Čuntića čija je crkva u domovinskom ratu bila ne samo srušena, nego i zaorana, te najstarijim pjevačicama „Podrujničke”, koje su i ove godine uz pjesmu „Majo divna ti jedina” obogatile ovu manifestaciju.

Piše: Antonija Menalo | Fotografije: Foto studio Veraja

OGLAS