Regionalno gastro natjecanje za učenike konobare i kuhare je održano u Trogiru. Srednju školu Metković su predstavljali Kristijan Kiridžija – kuhar i Petar Dominiković – konobar.

Kristijan Kiridžija je osvojio prvo mjesto, njegov mentor je Vedran Perić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Njegov zadatak je bio pripremiti poširanu ribu uz dodatak škrobnog i povrtnog priloga. Prva i najvažnija stvar je bila priprema, čišćenje namirnica , čistoća radne površine te sama organizacija prigotovljavanja jela. Kristijanovo jelo osim ribe se sastojalo od velute umaka od naranče kao umak koji upotpunjuje cijelo jelo, grilane tikvice, kuhanog krumpira glaziranog na maslacu, sotiranog kelja i kao dekoraciju je napravio čips od mrkve i celera pohan na parmezanu.

Kristijan će nas predstavljati na državnom natjecanju Worldskills Croatia u Zagrebu koji će se održati u svibnju ove godine.

Petar Dominiković je osvojio drugo mjesto u pripremanju kratke barske mješavine – koktela, njegov mentor je Rade Nikoletić.

Petar Dominiković je imao zadatak pripremiti koktel Cosmopolitan, obaviti pripremne radove, napisati pravilnu recepturu koktela, izraditi određenu dekoraciju od limuna, te odraditi i prezentirati koktel po pravilima barmenske struke.

Petar čeka ostale rezultate iz drugih regija Hrvatske gdje postoji velika mogućnost da će nas i on predstavljati na Worldskills Croatia u Zagrebu.

Danas će se u zanimanju pomoćni kuhar – slastičar natjecati Tomislav Ćorić, njegova mentorica je Dana Paponja. Ovo natjecanje će se održati u Zadru.

OGLAS