Neretva je danas Iza Vage pred petstotinjak gledatelja izgledala moćno, razigrano i disciplinirano. Upravo onako kako se očekuje od budućeg trećeligaša. Rezultat 6:0 govori sam za sebe i osigurava mir prije uzvrata u Vodicama koji se igra u srijedu.

Vodičani u Metković nisu došli s bijelom zastavom, borili su se do samoga kraja, ali protiv današnje Neretve nisu imali nikakvih izgleda. Prvi je iz kaznenog udarca u 22. minuti, nakon nedozvoljenog igranja rukom protivničkog igrača unutar šesnasterca, mrežu Vodica zatresao Dragan Brečić. I onda je u 34. i 37. minuti dva prelijepa pogotka postigao Ante Sršen koji je tako potpuno potopio sve nade gostujućih. Dobru igru Neretve u prvom poluvremenu zaključio je Eduard Raguž golom u 45. minuti.

Nije bilo lako Vodičanima, nakon rezultata iz prvog dijela utakmice, ponovno istrčati na travnjak Iza Vage. Treba im priznati da su igrali hrabro i nisu posustajali, tražili su svoje prilike. Neretva im nije pružila puno prostora, igralo se na svaku loptu bez puno kalkulacije. Tako je u 55. minuti Neretvin golgeter Frane Jerković doslovce glavom uzorao travnjak prilikom zakucavanja gola za 5:0. Za konačnih 6:0 pobrinuo se u 85. minuti Nedjeljko Kaleb koji je par minuta prije toga zamijenio Dragana Brečića.

Prije utakmice je povjerenik 1. ŽNL Ivan Medak uručio pobjednički pehar kapetanu Neretve Anti Batinoviću, dok je najboljem strijelcu lige Frani Jerkoviću priznanje uručio Vjekoslav Čuvalo, predsjednik NK Nerteve.

Kako je Neretva danas Iza Vage napravila sjajan posao, u Vodicama ne bi trebalo biti dvojbe: Neretva je član 3. HNL Jug.