U nedjelju, 22 srpnja je u Otoku Dalmatinskom održana utrka državnogog XCO (Cross-County Olimpic) prvenstva u kojoj su zavidne uspjehe ostavili najmlađi članovi Biciklističkog kluba Metković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Metkovci, kojima je ovo prvi put sudjeluju na državnom natjecanju, kući su se vratili s četiri medalje od kojih dvije zlatne, te po jedna srebrena i brončana.

U kategoriji U11 žene Lara Bokšić se okrunila titulom državne prvakinje. Lara je prva 2 kruga bila u zaostatku, da bi u trećem krugu preuzela vodstvo koje nije ispuštala do kraja utrke. U istoj utrci nakon odlične vožnje Mara Talajić se probila do trećeg mjesta i bronce, te tako uveličala slavlje Žabaca u ovoj kategoriji.

U kategoriji U9 žene Iva Dominiković je na startu preuzela vodeću poziciju koju do cilja nije ispuštala i tako postala državna prvakinja u ovoj kategoriji.

U kategoriji U11 muškarci Marko Talajić se nakon odlične utrke na kraju morao zadovoljiti srebrom i titulom viceprvaka.

Organizator natjecanja, u kojem je sudjelovalo preko 140 biciklista, je BK Kamešnica.

Ovo je veliki uspjeh za naš Klub, te dodatan vjetar u leđa ovoj djeci za nastavak treniranja i bavljenja biciklizmom, kao i poziv svim zainteresiranima za bavljenje ovim sportom, a naročito djeci, rekao je najveći krivac za uspjehe najmlađih članova BK Metković Dalibor Talajić.

Foto: Biciklistički klub Metković

OGLAS