Karate klub Metković nastupio je s tri natjecatelja na Grand Prix Croatia u Samoboru na jednom od najjačih međunarodnih klupskih turnira u Europi na kojem je nastupilo 1623 natjecatelja iz 213 klubova iz 23 zemlje. To je bio zadnji kontrolni turnir za većinu zemalja pred Europsko karate prvenstvo koje se ove godine održava u Danskoj.

U mlađim kadetkinjama u najtežoj težinskoj kategoriji +55 kg nastupilo je 20 natjecateljica, među kojima su bile dvije natjecateljice Karate kluba Metković Laura Ćulum i Lucija Utovac, reprezentativke Hrvatske i nositeljice dviju medalje, srebra i bronce sa Prvenstava Balkana.

Laura Ćulum brončana

Laura Ćulum je prvo kolo bila slobodna, dok u drugom pobjeđuje Larin Azbu predstavnicu Izraelskog karate saveza sa 4:0, u trećem kolu također pobjeđuje Hanu Pavšić iz KK.Kolektor Idrija iz Slovenije sa 6:1, da bi u četvrtom kolu izgubila 1:0 od Sare Tomić iz KK.Bushido iz Hrvatske. Sara ulazi u finale i povlači Lauru u repasaž za brončanu medalju, gdje Laura čeka pobjednicu prvog kola repasaža, te u drugom odlučujućem kolu pobjeđuje Sumeu Bašić iz Karate kluba Regeneracija iz BiH sa 4:0 i osvaja brončanu medalju.

Lucija Utovac, u istoj kategoriji prvo kolo je bila slobodna, drugo kolo pobjeđuje 1:0 Yuliu Melnykiovu iz Ukrajinskog karate saveza, ali u trećem kolu gubi od Nine Lukende iz KK.Bushido Zagreb sa tijesnih 1:0, a pošto Nina ulazi u finale gdje je i osvojila prvo mjesto, povlači Luciju u repasaž za broncu, Lucija u repasažu u prvom kolu pobjeđuje Slovenku Ajdu Stučin sa 10:0, ali u drugom odlučujućem kolu za brončanu medalju ostaje nerješeno 0:0 i nažalost gubi na izglašavanju 5 sudaca i osvaja 5 mjesto ( 4 mjesto u karateu ne postoji)

Nastupio je i Duje Mihaljević u učenicima, gdje u prvom kolu ostaje neriješeno rezultatom 3:3 sa Ahmedom Jusufbegovićem iz KK.Samuraj iz BiH, ali zbog prednosti Ahmedovog prvog boda gubi borbu, Ahmed prolazi do polufinala ali nažalost nije ušao u finale, zbog čega Duje ostaje bez medalje. Dujin nastup u mlađim kadetima zaustavio je Izraelac Ronen Aminof, koji se poslije nije plasirao u finale.

Početak sezone 2019. je uspješno počeo za Karate klub Metković osvajanjem ovako jake medalje, pa se nadamo da će natjecatelji Metkovića ponoviti uspjeh iz 2018. kada su osvojili 6 državnih i dvije medalje sa Prvenstva Balkana.