U tradicionalnoj anketi Sportskih novosti i u organizaciji HRS-a, u Poreču su po 29. put proglašeni najuspješniji rukometni pojedinci i sudački par za proteklu godinu-

Ivica Obrvan najbolji je hrvatski trener u 2022. godini. Popularnom Linciju to je treći naslov najboljeg, a ta činjenica savršeno govori o njegovoj trenerskoj postojanosti i opredjeljenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Škakljivo razdoblje

Obrvan je naslov najbolje zaslužio vodeći PPD Zagreb do dva naslova, u Prvenstvu Hrvatske i u Kupu, oba puta protiv Nexea, ali i zbog činjenice da je jedan od rijetkih trenera koji se na klupi Zagreba zadržao dvije sezone, da je klub koji u Ligi prvaka prije dvije godine nije mogao osvojiti bod, doveo do osvajanja čak 11 bodova prije nego li je nedavno napustio klupu zagrebaša, rekli bismo zbog zasićenja.

– Bio sam na klupi Zagreba 20 mjeseci i puno puta sam rekao to je moj klub i jako sam ponosan na vrijeme u kojem smo radili zajedno. To je za Zagreb neobična situacija, ali u europskim shvaćanjima to nije dugačak period. Ja sam, recimo, u Chambery svojevremeno došao nakon što je 13 godina trener bio Phillip Gardent, a Thierry Anti je, recimo, bio u Nantesu 20 godina, Canayer je u Montpellieru i duže.

Vratio se na Zagreb?

– Provukao sam se kroz tri sezone, kraj jedne, cijela druga i dio treće. Bio je škakljiv period kada sam došao, COVID, svako malo prekidi i sve to što je išlo uz pandemiju. Mislim da smo napravili odličan posao, afirmirali mlade igrače koji su na moje veselje danas reprezentativci kao nekad Balić ili Metličić u Metkoviću. Sada su tu SrnaKlaricaSirotićGrahovacKraljevićĆavarMandić, mogu reći i Slavić koji je došao s rejtingom, ali nikad nije branio u tako velikom klubu. Ta afirmacija je proces, stvar koja ne ide preko noći. Napravili smo puno posla. Osvojili smo lani premoćno dva naslova kod kuće, imali u Ligi prvaka 8 bodova i mogu reći bez ustezanja, da nismo drastično oštećeni u više navrata bili bismo i među 16 najboljih momčadi Europe. No, nije pošteno to što su nam učinili protiv Vardara, Elveruma, Montpelliera, pa smo onda još zadnji gol od Kiela primili doslovno sa sirenom i izgubili sve. Uz sve silne ozljede koje su diktirale puno toga izgradili smo pravu momčad.

Vratio se na spomenutu Ligu prvaka?

– Stabilizirali smo igru nakon sezone u kojoj nije osvojen ni bod, izgubili pet utakmica s jedan razlike plus sve što sam naveo. Sretan sam, jer je moj Zagreb imao glavu i rep i uzlaznu liniju. Do nesretnog poraza sa Dinamom, gdje smo u zadnjih pet minuta drastično pokradeni, sve je trajalo, ali eto i to je dio sporta.

S BiH došao na EP

Nadodao je još jedan detalj?

– Da, bio sam izbornik BiH izborili smo plasman na Euro. Igrali smo u Slovačkoj i držim da je to visoki doseg za ovu reprezentaciju – zaključio je Ivica Obrvan.

Piše:  Dražen Pinević / Sportske novosti

OGLAS