Povodom Svjetskog dana hipertenzije, koji se obilježava 17. svibnja 2022. (utorak), ljekarnički tim Ljekarne Draženović organizira javnozdravstvenu akciju.

Prevencija i dobra kontrola hipertenzije ključne su za očuvanje dobre kvalitete života i smanjenje rizika od razvoja komplikacija.

Ovogodišnja kampanja na svjetskoj razini u fokus stavlja pravilnu primjenu kućnih tlakomjera. Mi smo organizirali mjerenje tlaka za naše sugrađane prilikom čega ćemo ih usmjeriti na male detalje koje valja pripaziti prilikom mjerenja kod kuće kako bi izmjerene vrijednosti bile pouzdane.

S našim magistrama moći ćete se posavjetovati oko pravilnog uzimanja terapije, odabira dodataka prehrani i malih promjena u životnom stilu koje bi puno značile. Dijeliti ćemo i brošure s osnovnim preporukama.

Javnozdravstvena akcija provoditi će se u svim našim ljekarničkim jedinicama:

  • Ljekarna 1, Ante Starčevića 9, Metković od 9 do 11 sati.
  • Ljekarna 2, Put Narone 6, Metković i Ljekarna Neven, Vladimira Nazora 4 od 14 do 18 sati.

Hipertenzija je tiha bolest, koju godinama možete gotovo neprimjetno nositi, ukoliko ne radite redovite sistematske preglede i zanemarujete blaže simptome.

Statistike nam ne idu u prilog. Čak 50% osoba ne zna da ima problema s hipertenzijom. Hrvati su najdeblja nacija u Europi, a hipertenzija je sve češće problem mladih osoba. Komplikacije su brojne, a mogu biti ozbiljne i po život opasne: srčani i moždani udar, bolesti bubrega, oštećenja mozga i očiju.

Ne propustite priliku učiniti nešto dobro za svoje zdravlje!