Danas je Karate klub Metković nastupio s dva natjecatelja u 4 kategorije na međunarodnom klupskom natjecanju Ljubljana open 2017. u Sloveniji na kojem nastupa 725 natjecatelja iz 105 klubova i 14 država. Turnir se odvija na sedam borilišta.

Talentirana mlada karatašica Laura Ćulum u dvije različite kategorije osvaja dvije brončane medalje. U uzrastu deklice (učenice) +40 kg između 11 natjecateljica osvaja broncu. U prvoj borbi pobjeđuje 5:3, u drugoj borbi gubi 1:0, te u trećoj repasažnoj borbi za broncu pobjeđuje 1:0. U uzrastu mlađe kadetkinje -45 kg u kojem je nastupilo 15 karatašica, Laura osvaja svoju drugu brončanu medalju s dvije dobivene borbe i jednom izgubljenom.

Drugi natjecatelj iz Karatškoga kluba Metković Duje Mihaljević osvojio je broncu u uzrastu mlađih kadeta-40 u kojem se natjecalo jedanaest karataša. Imao tri borbe. Prvu borbu pobijedio je 2:0, drugu izgubio 2:2 na prvi dosuđeni bod protivniku, dok je u trećoj repasažnoj borbi osvojio brončanu medalju rezultatom 4:2 protiv borca iz Austrije. Duje inače ima 10 godina, a medalju je osvojio u uzrastu 12-13 godina.

Sljedeća natjecanja u prosincu na kojem će nastupiti KK Metković je Prvenstvo Dalmacije u Splitu i Prvenstvo Države u Rijeci.