“Hoće li i kada kiša?” često je pitanje koje se postavlja ovih dana. Jak razvoj oblaka bit će svakodnevnica, ali je teško pouzdano tvrditi gdje i kada će u dolini Neretve padati kiša. No, posvuda će biti i sunčanog vremena…

Tijekom današnjeg dana bi, uz već uobičajenu popodnevnu naoblaku, mogli proći bez pljuskova kakvi su bili posljednjih nekoliko dana. Bit će vrlo toplo, do 27°C uz umjerenu dopodnevnu buru koja će prijeći u nešto jači jugozapadni vjetar.

U subotu, u prvom dijelu dana će biti slično vrijeme kao i u petak, a već popodne uz južinu se mogu očekivati obilniji pljuskovi izrazito lokalnog karaktera. Tako je moguće da na području Donje Neretve bude kiše, a u Metkoviću ne. Ipak sunca neće nedostajati. Temperatura zraka će biti za nekoliko stupnjeva niža nego u petak, do 24°C.

U nedjelju nas, što se tiče vremenske prognoze, očekuju ista predviđanja kao i za subotu. Oko podneva vjetar će promijeniti smjer od istočnog na jugozapadni. To će značiti stvaranje izrazitije naoblake i mogućih pljuskova praćenih grmljavinom. Nakon kratkotrajnog smirivanja, pljuskovi su mogući i tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak.

U prvim danima sljedećega tjedna neće biti ništa drugačije: nestabilno, nešto manje vruće uz veliku mogućnost lokalnih pljuskova praćenih grmljavinskim nevremenom.

UV indeks

Unatoč povremenim oblacima, UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, većinom je visok, pa planirate li boraviti dulje na otvorenome, a osjetljivije ste kože – ne zaboravite se kvalitetno zaštititi.

Više o vremenskoj prognozi za Dolinu Neretve i Metković možete pogledati ovdje.