Izborna noć u dolini Neretve donijela je i nekoliko iznenađenja, i to u Gradu Opuzenu i Općini Pojezerje.

Već se može reći da je HDZ izgubio gradsko vijeće u Opuzenu gdje je osvojio šest vijećničkih mjesta, dok su Mostu pripala četiri vijećnika, Nezavisnoj listi Jure Stanića dva, a SDP-HNS-u jedno vijećničko mjesto. Po prvi put otkako se gradonačelnici biraju izravno aktualni gradonačelnik, Ivo Mihaljević nije pobijedio u prvom krugu. Sa osvojenih 720 glasova (46 posto), mora u drugi krug sa kandidatom grupe birača i Mosta, Ivanom Matagom, koji je dobio 585 glasova (37 posto), piše Slobodna Dalmacija.

Dugogodišnja HDZ-ova dominacija u Opuzenu je ozbiljno poljuljana. Ako u drugom krugu i pobjedi Ivo Mihaljević veliko je pitanje kako će funkcionirati izvršna vlast koja nema većinu u Gradskom vijeću.

Za vladajuću stranku HDZ problemi su i u jednoj od najnerazvijenijih općina, Pojezerju, gdje je HDZ na vlasti od osnutka te općine daleke 1993 godine. U drugi izborni krug ide aktualni načelnik Boro Dominiković i bori se protiv mladog „lava“ Mateja Marevića, kandidata grupe birača.

Dominiković je dobio 214 glasova u Pojezerju, samo dvanaest glasova više od Marevića, dok je treća kandidatkinja Zrinka Antunović Čotić dobila 97 glasova. Za pretpostaviti je ako se njezini glasovi preliju Mareviću da će on biti načelnik u općini Pojezerje. HDZ je prvi put od postojanja općine izgubio općinsko vijeće u kojem imaju većinu ove dvije nezavisne liste, piše Slobodna Dalmacija.