U Novom Sadu je u tijeku Balkansko prvenstvo škola u karateu na kojem je nastupilo 8 država (Hrvatska, Srbija, BiH, Rumunjska, Slovenija, Bugarska, Makedonija i Crna Gora) sa 428 natjecatelja.

Mlada karatašića iz KK Metković Lucija Utovac, kao nositeljica državne medalje za 2017,  plasirala se za nastup u reprezentaciji i danas je nastupila u kategoriji osnovne škole 2006/2005, djevojčice +40 kg, te osvojila broncu u konkurenciji između 13 natjecateljica.

U prvom meču Lucija je pobijedila podosta visoku predstavnicu Srbije Anđelu Ivanović, u drugom meču pobjeđuje i reprezentativku Slovenije Hanu Čajić, da bi u borbi za ulazak u finale ostala neriješeno 0:0 protiv domće predstavnice Srbije Ane Nijemčević, ali odlukom sudaca gubi.

U repasažnoj borbi pobjeđuje Srpsku reprezentativku Nataliju Simić sa 3:0.
Iako u karateu imaju dva treća mjesta, na ovom prvenstvu je bilo samo jedno treće mjesto, tako da je Lucija u borbi za medalju morala radilti sa drugo plasiranom repasažnom  predstavnicom Slovenije Ajdom Golac, te je pobijedila sa 1:0 i osvojila brončanu medalju.

Ovo je treći nastup boraca Karate kluba Metković za reprezentaciju Hrvatske u mlađim uzrastima, te prva medalja od strane natjecatelja Karate kluba Metković za Hrvatski karate savez.

Lucijina brončana medalja na službenom Balkanskom prvenstvu škola za reprezentaciju Hrvatske za sada je najveći rezultat karatea u Metkoviću.

U petak je nastupio i mladi Petar Borovac (KK Metković) koji je u prvoj borbi pobijedio 3.0 Mijović Lazara predstavnika Srbije, u drugoj borbi je poveo sa 1:0 protiv BiH predstavnika Krnjić Bilala, ali u zadnjih 20 sekundi meča gubi 2:1i gubi pravo nastupa u repasažu.

Sutra, 12. studenoga, nastupa još jedan borac Karate kluba Metković, Ante Krstičević.