Nema boljeg od Luke Gašpara na juniorskom prvenstvu Hrvatske, koje je održano u Lovranu. Pločanin je do svog trećeg naslova prvaka Hrvatske stigao u disciplini precizno izbijanje, a da uspjeh selekcije najjužnije hrvatske županije bude još i veći pobrinio se Matko Pendo, koji je zauzeo drugo mjesto.

– Nevjerojatna je bila završnica discipline precizno izbijanje. Nakon dvije serije, kad se zbrojilo, Luka je imao 36 pogodaka, i to je bio drugi rezultat kvalifikacija, dok je Matko s 23 pogotka imao šesti rezultat. Potom u četvrtfinalu Luka opet drugi sa 16 pogodaka, a Matko četvrti sa 14 pogodaka. U polufinalu Matko prvi s 15 pogodaka, a Luka drugi sa 14, i na kraju u finalu, Matko je gađao predzadnji, pogodio bulina te preuzeo vodstvo sa 16 pogodaka, a potom je gađao Luka, i on je pogodio bulina te sa 17 pogodaka stigao do zlata. Drugi put na prvenstvu u jednoj disciplini na dvije stepenice pobjedničkog postolja naši juniori. Dan prije, kad je Luka osvojio naslov prvaka Hrvatske u brzinskom izbijanju, a Pendo osvojio broncu, mislio sam, ne može bolje. Evo, ipak može, oduševljen je Luko Hendić, voditelj selekcije Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije na juniorskom prvenstvu Hrvatske u Lovranu, inače tajnik županijskog boćarskog saveza.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Gašpar je najbolji junior državnog prvenstva. Podsjetnik, s Matkom Pendom je osvojio naslov prvaka Hrvatske u štafetnom izbijanju, zatim naslov u brzinskom te sad u preciznom izbijanju, a s Markom Batinićem je stigao do srebra u parovima. U brzinskom izbijanju Pendo je osvojio broncu, a sad srebro u preciznom izbijanju.

– Osvojili smo ukupno šest medalja, tri zlata, dva srebra i jednu broncu. Neću naglasiti kako nikad nismo bili tako uspješni na državnom prvenstvu, već ću istaknuti podatak kako smo po prvi put u povijesti najuspješnija županija juniorskog prvenstva Hrvatske. Godinama su dominirali boćari iz Istarske ili Primorsko goranske županije, a sad, u Lovranu 2018. godine, najbolja je Dubrovačko-neretvanska županija. Nemojte zaboraviti kako samo dan prije početka prvenstva igrali Kup Hrvatske, te kako smo zauzeli drugo mjesto. Taj uspjeh su osim Luke Gašpara (Ploče), Matka Penda (Komolac Ombla) i Marka Batinića (HVIDRA Gromača) ostvarili Stijepo Batinić, još jedan član HVDRA Gromače, te Mato Šundrica iz Faraona iz Trpnja. Zatim, protekle sezone smo bili treći u Hrvatskoj ligi, a Luka Gašpar je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina u disciplini precizno izbijanje – nabrojio je sve silne uspjehe Hendić.

Čestike mladićima. Svaka im čast. Njihovim klubovima. Svima koji su doprinijeli ovim uspjesima – dodao je Hendić.

Piše: Tonči Vlašić/Dubrovački vjesnik

OGLAS