Manifestacija Grand Gourmetkoja objedinjuje ugostiteljski festival, edukacije i natjecanje, otvorena je jučer po četvrti u Makarskoj. I ovoga puta su sjajnu prezentaciju imali učenici Srednje škole Mektović koji su nagrađeni prvom nagradom u disciplini sinkronizirano posluživanje.

Organizator je splitska udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) koja okuplja 400-ak članova diljem svijeta.

Ove je godine u makarskom hotelu Meteor okupio se oko 80 konobara, barmena, barista, učenika konobara te restoranskih timovova koji će se do četvrtka natjecati za medalje. Među sudionicima su i predavači iz Francuske, s Mauricijusa, gosti iz Ukrajine te eno i gastro znalci iz cijele regije.

Jučer su se predstavili učenici Srednje škole Metković u disciplini sinkronizirano posluživanje i drugi put zaredom osvojili prvo mjesto. Monika Bilić, Mateo Marušić i Mirko Rodin nadmašili su svoje kolege iz drugih škola i ostvarili fenomenalan uspjeh.

Svi troje su složni u jednom da je bilo zahtjevno, dali su sve od sebe i htjeli su da pehar i ove godine ostane u Metkoviću. Uspjeli su u tome i ovo je veliki uspjeh za našu školu, a za njih potvrda da se kontinuiranim radom mogu ostvariti veliki rezultati, izjavio je njihov mentor Rade Nikoletić.

Danas će se učenici Srednje škole Mektović predstaviti u još dvije discipline: banket i pripremanje aperitivnog koktela. Želimo im puno uspjeha i nagrada!

Foto: SŠ Metković