U nedjelju je u Popovcu kod Belog Manastira održana MTB utrka hrvatskog kupa XCO Banovo brdo. Na zahtjevnoj stazi s puno promjena ritma natjecalo se preko 120 natjecatelja iz cijele Hrvatske, te susjednih zemalja.
Od članova BK Metković Marko Talajić se popeo na najvišu stepenicu postolja osvojivši prvo mjesto u kategoriji U11. Ovom pobjedom Marko je preuzeo vodeće mjesto u ukupnom poretku hrvatskog kupa u kategoriji U11.
Svoje vatreno krštenje na stazi Banovo brdo imale su Lara Bokšić, Mara Talajić i Iva Dominiković. Lara je u kategoriji U11 curice došla do drugog mjesta i srebrene medalje, dok je u istoj kategoriji Mara nažalost radi pada morala odustati. Najmlađa članica Metkovića Iva okitila se brončanom medaljom ali i samopouzdanjem za slijedeće utrke.
Svoj doprinos Klubu dao je i Dalibor Talajić koji je na ovoj zahtjevnoj stazi došao do 8 mjesta u kategoriji Veteran A.
​Mala ekipa bit će upamćena i po navijanju i gromoglasnoj podršci svim natjecateljima na stazi.
Ovaj uspjeh najmlađih članova BK Metković je vjetar u leđa za daljnji nastavak rada s djecom što i je primarni cilj Kluba. Djeca su budućnost i u tu budućnost treba ulagati. Sudeći prema uspjesima, ali i sreći i zadovoljstvu djece BK Metković radi odličan posao.