Danas je po treći put održano natjecanje policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom 3. Memorijal Šimo Đamić – Štit Domovine – Vukovar 1991.-2021.

Utrka je završila podno simbola zajedništva u Vukovaru, a prvi je na cilj stigao Krešimir Šimić, zapovjednik interventnog voda IJP Slavonski Brod.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Odlično drugo mjesto na ovom zahtjevnom natjecanju osvojio je pripadnik Interventne jedinice policije PU dubrovačko-neretvanske Petar Volarević iz Pruda. Vrijedi napomenuti da je Petar je bio drugi na 1. Memorijalu 2019. godine.

Treći je bio Luka Špehar iz Interventne jedinice policije Zlatar.

Sudjelovalo je 66 natjecatelja – od kojih 4 veterana specijalne policije iz Domovinskog rata, 7 žena, 3 pripadnika Slovenske policije i 3 pripadnika MORH-a. Zahtjevna staza duga je 35 kilometara, natjecatelji su nosili opremu tešku 10 kilograma, a u prostoru su se snalazili uz pomoć kompasa i topografskih zemljovida.

Ovogodišnje natjecanje spojilo je značajna mjesta stradavanja u Domovinskom ratu, sa startom utrke u mjestu Lovas, kroz šumoviti dio od Lovasa preko područja šume Jelaš do Ovčare prema Vukovaru, gdje će utrka i završiti na platou Vukovarskog vodotornja.

OGLAS