Ljubitelje tenisa i općenito domaćih sportaša u zemlji jako je razveselilo kada su Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili Wimbledon u konkurenciji parova, pobijedivši u finalu argentinsko-španjolsku kombinaciju koju čine Horacio Zeballos i Marcel Granollers. Bila je ovo prva Grand Slam titula jednog para koji čine dva hrvatska igrača, a oni se sada okreću Olimpijskim igrama u nadi da će doći do najvrjednijeg zlata u svijetu sporta.

Nevjerojatni rezultati ove godine

Nikola Mektić i Mate Pavić odlučili su da će igrati zajedno krajem prošle godine i odmah se počelo pričati o uigravanju za Olimpijske igre. No, već od prvog meča činilo se kao da uigravanje doista neće biti potrebno s obzirom na to kakvom su lakoćom dobivali svoje protivnike. Godinu su započeli turnirom u turskoj Antalyji gdje su odmah došli i do titule. Zatim su isto učinili i u pripremnom turniru za Australian Open, na turniru Murray River Open. Na samom Australian Openu došli su do polufinala, ali tamo su doživjeli prvi poraz. On je došao od Ivana Dodiga i Filipa Polašeka. Nastavili su sa sjajnim rezultatima pa su tako osvojili turnire u Rotterdamu, Dubaiju, Monte Carlu i Rimu, a zbog koronavirusa morali su otkazati nastup na Roland Garrosu. To ih nije omelo te su u pripremama za Wimbledon  osvojili i turnir u Eastbourneu, a nakon njega uslijedilo je osvajanje i prvog Grand Slam turnira u Londonu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Omjer govori sam za sebe

Gledajući ukupno ovu godinu i sve mečeve koje su zajedno odigrali Nikola Mektić i Mate Pavić, ne preostaje drugo nego se diviti. Ukupno su u 2021. godini dosad odigrali čak 53 meča, a od toga su slavili u 48. Dakle, u više od sedam mjeseci doživjeli su samo pet poraza te su osvojili osam turnira na svim podlogama. Upravo zato uopće ne bi trebalo čuditi da su najbolje online kladionice uvrstile upravo hrvatsku kombinaciju kao izrazite favorite za osvajanje zlata na Olimpijskim igrama, a svi se ljubitelji sporta i tenisa u Hrvatskoj sasvim sigurno nadaju tom ishodu.

Mektić želi medalju

Nikola Mektić je u jednom od intervjua i sam skromno istaknuo kako on i Pavić žele osvojiti medalju na Olimpijskim igrama. Nije htio govoriti o potencijalnom zlatu, no definitivno se čini kako bi naša kombinacija bila razočarana kada ne bi došla barem do medalje. Netom nakon Wimbledona tako je izjavio:

– Osjećaj je divan, stvarno, osvojili smo Wimbledon. Nema više od toga. Zaista, kao da ne postoji život prije Wimbledona. Jednostavno, sada je sve lakše u životu. Presretan sam. Nadam se da ste gledali, da ste uživali. Uskoro su Olimpijske igre. Nadamo se i tu nekoj medalji i nastavku dobrih rezultata. Pogotovo, pošto je obljetnica i 20 godina od Goranovog Wimbledona, mislim da je bio fenomenalan tajming za ovo i presretni smo.

Teniski turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju započinje dan nakon otvaranja, odnosno 24. srpnja, a trajat će do 1. kolovoza kada ćemo znati tko su dobitnici medalja. Suparnici u pojedinačnoj, kao i u konkurenciji parova još nisu poznati tako da tek moramo saznati protivnike našeg para na putu do medalje.

OGLAS