U samostanu sv. Vlaha u Pridvorju 29. studenog 2019. održan je 19. Susret lijeričara i zdravičara Dubrovačko-neretvanske županije.

Organizator je sudionike susreta, 17 lijeričara i 10 zdravičara,  doveo na izvorište lijerice i to u spomen na Nikolaša Skvičala. Ssuret je održan pod stručnim vodstvom prof. Vidoslava Bagura i Zdravko Obradovića te uz organizacijsku podršku Zajednice KUU DNŽ i kulturnih umjetničkih društava Metković i Stjepan Radić – Pridvorje

Uz prikaz tradicijskog načina sviranja na lijerici i načina kazivanja zdravica uključila i mnogobrojne mlade svirače i kazivače, koji nastavljaju ovu tradiciju. Posebno treba spomenuti sudjelovanje mladih članova KUD-a Metković koji su s mentorima Nikolom Menalom i Dinom Čolakovićem na dobrom putu da postanu vrsni lijeričari i zdravičari.

Sudionicima je bila predstavljena i izrada lijerice, a uz nju čuli su se i drugi tradicijski instrumenti, diple i gusle, koji se sviraju na bližim lokalitetima juga Hrvatske. Do sada je na ovim suretima sudjelovalo preko sto pojedinaca što se pokazalo važnim u očuvanju tradicijskih običaja s juga Hrvatske.

Kao i dosadašnjih godina ovu manifestaciju poduprlo je Ministarstvo kulture RH i Dubrovačko-neretvanska županija.