Danas je na snagu stupila odluka Gradskoga vijeća o naplati parkinga u Metkoviću. Stoga je gradska tvrtka Metković razvoj d.o.o. zadužena za provedbu ove odluke javnosti se obratila sljedećim priopćenjem:

Gradsko vijeće Grada Metkovića na svojoj VII. Sjednici, održanoj 21. lipnja 2022. godine, donijelo je Odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Metkovića, a istoimena Odluka danas je stupila na snagu.

Odlukom su definirani opći uvjeti korištenja javnih parkirališta s naplatom, a ostale bitne odredbe za provođenje Odluke bit će definirane Pravilnikom o korištenju javnih parkirališta s naplatom koji će biti donesen od strane Gradonačelnika Grada Metkovića.

Tehničke i organizacijske poslove, naplatu, nadzor nad parkiranjem vozila, održavanje i čišćenje te druge poslove na javnim parkiralištima s naplatom obavlja Metković Razvoj d.o.o., trgovačko društvo u vlasništvu Grada Metkovića.

Organizator parkinga Metković Razvoj d.o.o. u ovom će razdoblju osigurati tehničke uvjete te provesti postupak natječaja za primanje u radni odnos djelatnika koji će raditi na poslovima naplate i kontrole parkiranja.  Kroz 20-ak dana građani mogu očekivati da će se uspostaviti sustav i da će se krenuti s naplatom parkiranja. O svemu ćemo detaljno obavijestiti nekoliko dana ranije, stoji u priopćenju.