Metkovski gimnazijalci su u sklopu Ersamus projekata boravili u Italiji i Finskoj…

S Erasmusom na Etni

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U sklopu Erasmus plus projekta “Groundwaters: Learn to preserve our European underground environment”, učenici i profesori Gimnazije Metković boravili su na Siciliju u gradu Acireale i istraživali vulkan Etna, njegova svojstva, utjecaj na okoliš i podzemne vode tog kraja. Domaćin je bila škola Liceo Archimede, a učenici Pavo Mijić, Vinka Mustapić, Margareta Mustapić, Franciska Dadić i Sara Primorac bili su u pratnji profesorica Antonele Dragobratović i Ivane Menalo.

Zajedno s kolegama iz Francuske, Slovačke i Italije učili su o zaštiti podzemnih voda i geološkim svojstvima vulkanskog krajolika, te predstavljali i našu školu i rad u ovom projektu u protekloj školskoj godini.

Happy schools u Helsinkiju

U sklopu Erasmus plus projekta “Happy Schools 2020” učenici i profesori Gimnazije Metković boravili su u “najsretnijoj zemlji na svijetu” Finskoj. Kako je tema projekta istraživanje osjećaja sreće učenika i profesora, u Finskoj je fokus bio na učenje u prirodi i doživljaj sreće kroz boravak u prirodi.

Nakon posjeta nacionalnom parku Nuuksio te kušanja saune i kupanja u ledenom jezeru, sudionici su posjetili domaćinsku školu Apollo School Helsinki gdje su imali utakmicu bejzbola i radionice na temu čuvenog finskog školskog sustava Finske, zatim su posjetili tvrđavu Suomelinna i sam grad Helsinki, koji je jedan od najugodnijih za život.

Učenici Matej Dropuljić, Borna Kovač, Ivana Jurković, Maja Zonjić i Klara Odak bili su u pratnji profesorica Branke Vladimir i Mirjane Šutalo, a dobroj atmosferi i konstruktivnom druženju pridonijeli su i domaćini iz Finske i gosti iz Portugala i Njemačke

OGLAS