Jučer, 10. svibnja naši su gimnazijalci, ambasadori juniori Europskog parlamenta, sudjelovali na skupu mladih pod motom ovajputglasam.eu održanom u Zagrebu na Europskom trgu.

Ispred Kuće Europe u centru Zagreba, učenici trećih razreda (Lana Bebić, Iva Goluža, Lovre Jerković, Milan Matić, Marin Milić, Dubravka Mustapić, Barbara Putica, Roko Šprlje, Marijeta Tutavac, Anđela Vrankić i Jure Zloić) u pratnji prof. Branke Vladimir pratili su cjelodnevni program kojim je obilježen Dan Europe, zajedno s kolegama iz 50 hrvatskih škola-ambasadora. Program je uključivao stand-up komičare, youtubere, izviđače, Erasmus goste i mnoge poznate osobe iz kulturnog i sportskog života – svi s misijom motiviranja na sudjelovanje u predstojećim izborima za Europski parlament koji će se održati 26. svibnja.

Osim praćenja nastupa na pozornici, naši su učenici sudjelovali i u radionici pod nazivom Jučer stranci, danas susjedi u organizaciji Isusovačke službe za izbjeglice čiji je voditelj Europski građanin godine Tvrtko Barun. Također su krenuli i u potragu za izbornim blagom kroz ulice Zagreba uz pomoć Saveza izviđača Hrvatske.

Ovim programom Gimnazija Metković nastavlja promicanje europske demokracije, te još jednom poziva sve sugrađane da se informiraju o kampanji za glasanje na EU izborima na poveznici ovajputglasam.eu.

Piše: Branka Vladimir
Foto: Gimnazija Metković