Projekt Posjet učenika osmih razreda Vukovaru terenska je nastava za učenike svih osmih razreda u RH. Ove godine od 17. do 19. rujna u njemu je sudjelovali osmaši iz dviju metkovskih škola, OŠ Stjepana Radića i OŠ don Mihovila Pavlinovića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tijekom terenske nastave bili smo smješteni u hostelu Dubrovnik koji se nalazi u krugu bivše vojarne 204. brigade Hrvatske vojske Vukovar, danas Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Učenici i učitelji OŠ don Mihovila Pavlinovića kod spomenika na Ovčari

U tri dana boravka u Gradu heroju učenici su posjetili sva značajnija mjesta: Muzej Vučedolske kulture, Gradski muzej u dvorcu Eltz, crkvu Filipa i Jakova, izložbeni prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Posjetili su i mjesta posebnoga pijeteta, odnosno posebna memorijalna mjesta u Vukovaru: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put – Put spasa, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen dom Ovčaru s masovnom grobnicom, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Velepromet i Borovo Commerce.

Učenici OŠ Stjepana Radića kod crkve sv. Filipa i Jakova s Dunavom u pozadini.

Posjetili su i kuću nobelovca Lavoslava Ružičke gdje je bio kviz Škola mira u kojem su sudjelovali učenici iz više škola koje su u tom trenutku bile na terenskoj nastavi u Vukovaru.

Posebo dojmljiv bio je posjet jednom od simbola grada Vukovara, Vodotornju.

Naši osmaši su tako imali jedinstvenu priliku proći Lijepom našom od juga do istoka, od Neretve do Dunava, i na taj način upoznati njezine ljepote i raznolikost.

Učenici OŠ Stjepana Radića na Vodotornju
OGLAS