U kazališnoj dvorani GKS-a u Metkoviću sinoć je izvedena predstava Sirena i Viktorija ruskog dramatičara Aleksandra Galina, raskošna komedija zabune s elementima komične melodrame.

Metkovska publika mogla je uživati u naočigled jednostavnom komičnim dijalozima iza kojih se krije kruta stvarnost tzv. posttranzicijskog društva koje karakteriziraju nove vrijednosti iskazane u socijalnim razlikama, predrasudama, nepovjerenju i neprilagodljivosti.

Komični nesporazumi proizlaze iz želje da novopečena bogatašica Sirena svojoj razvedenoj prijateljici i profesorici engleskog jezika Viktoriji priušti malo veselja u životu i preko oglasa joj naruči pastuha koji ispunjava sve seksualne fantazije. No, u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i umjesto očekivanog predatora u stan joj stiže komičan i nimalo privlačan znanstvenik koji preživljava šišajući foksterijere…

Predstava je ostvarena u produkciji Teatra Rugatino. Sve suptilne nijanse likova Sirene i Viktorije majstorski su utjelovile dvije sjajne glumice Gordana Gadžić i Dubravka Ostojić, a ulogu profesora Konstantina Mladen Vasary. Režiju potpisuje mladi Filip Grinvald.