Jučer je ministrica kulture dr.sc. Nina Obuljen Koržinek u pratnji pomoćnika g. Hrvoja Manenice, nekada ravnatelja AM Narona, bila u posjetu Gradu Metkoviću.

U Gradskoj knjižnici je održala radni sastanak s gradonačelnikom Daliborom Milanom na kojem su nazočili pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović, ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mioč, ravnatelj Arheološkog muzeja Narona Toni Glučina i pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom  Ivan Alduk.

Nakon što je ministrica sa svima nazočnima posjetila Prirodoslovni muzej Metković i Gradsku knjižnicu Metković, kojoj je poklonila 32 knjige raznih izdavača i autora, na sastanku se razgovaralo o ključnim pitanjima za razvoj kulture u Gradu Metkoviću.

Govoreći o brojnim aktivnostima i temama kojima se bavi Ministarstvo kulture, ministrica je nazočnima približila prioritete Vlade RH u području kulture i umjetnosti. Naglasila je kako je važno što Grad Metković i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske uspješno surađuju već duži niz godina, te kako se nada da će ta suradnja i dalje biti vrlo produktivnog karaktera.

Nakon sastanka, ministrica je krenula u obilazak Ustanove za kulturu i sport Metković, gdje se pričalo o dosadašnjim kapitalnim i budućim ulaganjima.

Ministrica je posjet Metkoviću zaključila obilaskom Arheološkog muzeja Narona gdje je održana prezentacija o projektu Izgradnja Lapidarija Arheološkog muzeja koji je namijenjen posjetiteljima (lapidarij, multimedijalna dvorana, izložbeni prostor, radionica suvenira). djelatnicima (administrativni dio, stručni dio, restauratorska radionica, knjižnica, muzejska čuvaonica) i suradnicima (dormitorij).

U planu je realizacija projekta Arheološki park Narona gdje bi povezali Arheološki muzej Naronu, budući Lapidarij te Prirodoslovni muzej u jednu cjelinu, u kojoj bi posjetiteljima stvorili uvjete i mogućnosti za obilaske antičkih arheoloških te ranokršćanskih lokaliteta, kao i prirodoslovnu raznolikost močvarnog staništa.

Na samome kraju, ministrica se zahvalila gradonačelniku i svim prisutnima na ugodnom druženju te izjavila da se nada da će nastaviti predano raditi na razvoju kulture u Metkoviću, kao i dosad.