Izvor Ploče d.o.o. je 8. siječnja 2022. prema odluci Vlade RH izabran za jedinog isporučitelja vode na području Doline Neretve, Vrgorske krajine i dijela Makarskoga primorja što znači da će ostale komunalne tvrtke na ovom području se morati ujediniti, odnosno ugasiti, pa tako i Metković d.o.o.

Vezano uz ovu temu, politička stranka Most je odaslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vlada je donijela Uredbu o uslužnim područjima prema kojoj će za (Metković, Ploče, Opuzen, Slivno, Zažablje, Pojezerje, Vrgorac, Gradac, dijelove općine Podgora i Zagvozd, jedini isporučitelj vodnih usluga biti Izvor Ploče, iako su svi poslovni, vodoopskrbni, kadrovski argumenti na strani Metkovića d.o.o.

“Metkovska tvrtka je trebala biti preuzimatelj na Uslužnom području 37, jer ima najveći broj korisnika vodnih usluga u odnosu na ostale tvrtke, poslovno najsređenije procese, te manje rashode zaposlenika zbog gotovo dvostruko manjeg broja zaposlenika od Ploča i ono što je vrlo važno, zbog toga najnižu cijenu vode za građane. Na strani Izvora d.o.o. su presudni dvoje ministara iz Ploča. U stranačkoj hijerarhiji, Dalibor Milan je očito “mali od kužine” koji se ne zna ili ne može izboriti za građane Metkovića čak i onda kada su tu svi argumenti. Tko će sad građanima Metkovića objasniti da će im rasti cijena vode? Jer, ne može se cijena vode razlikovati unutar istog uslužnog područja. Tko će im se usuditi reći da će ta cijena rasti jer će morati plaćati gotovo dvostruko više zaposlenih u drugim gradovima?”, ističe Most.

Dodaju da još jedan događaj govori koliko je neznanje i nebriga. Nedavno je gradonačelnik Milan izjavio da će gradnja HE Dabar, između ostalog, ugroziti i izvorište u Prudu s kojeg se vodom opskrbljuju dolina Neretve, Pelješac, Korčula, Lastovo, Mljet.

“Izvorište u Prudu nalazi se s desne strane Neretve i Gornji horizonti nemaju nikakav utjecaj na vode izvorišta u Prudu. S obzirom na dosadašnje ponašanje oko vodoopskrbe Metkovića i opstojnosti komunalnog poduzeća Metković d.o.o. radi se o poslovičnom neznanju i nebrizi gradonačelnika Dalibora Milana. Tako je umalo prije četiri godine svojim potpisom predao gradu Čapljini izvorište u Doljanima. Sad smo izgubili tvrtku Vodovod d.o.o. Uskoro nas čeka rast cijena vode. Što se još treba dogoditi prije nego dotaknemo dno?”, naglašava Most.

OGLAS