Nakon što je koalicija SDP-HSU odustala od inicijative o održavanju tematske sjednice Gradskog vijeća Grada Metkovića o otvorenim pitanjima vodocrpilišta Doljani, stranka Most nezavisnih lista je jučer predsjedniku Gradskog vijeća Hrvoju Bebiću predala zahtjev za održavanje tematske sjednice na navedenu temu.

Održavanje tematske sjednice o izvorištu Doljani zatraženo je zbog inicijative aktualnih gradskih i općinskih uprava Metkovića i Čapljine da se status vodocrpilišta riješi prepuštanjem istoga na upravljanje JKP Čapljina premda ga je za svoje potrebe gradio Grad Metković još prije više od pedeset godina. Istovremeno se ista djelatnost ne dopušta sestrinskom poduzeću komunalnog poduzeća Metković d.o.o. koje je u tu svrhu u BiH osnovano još 2009. Načelnik Čapljine Smiljan Vidić razlog za to objašnjava tvrdnjom da se rad tog poduzeća nije dogovorio s Čapljinom.

Mostov zahtjev su, uz sedam vijećnika Mosta, svojim potpisom podržali i Stipe Gabrić Jambo, Siniša Bebić i Petar Marušić. Kako je zahtjev podržalo više od 1/3 vijećnika Gradskog vijeća, predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Bebić bi trebao sazvati tematsku sjednicu o vodocrpilištu Doljani u vremenu određenu Statutom Gradskog vijeća.