Most se protivi povećanju plaće gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana na iznos od gotovo 11 tisuća kuna, napominjući da je bivša gradonačelnica Katarina Taslak primala 8000 kuna. Novom odlukom zamjenici će dobivati naknadu u iznosu od oko 3000 kuna mjesečno umjesto jedne kune koliko je naknada bila dok je Most bio na vlasti.

– Jasno je da se HDZ i njihovi koalicijski partneri služe svakom mogućom prilikom kako bi sebi osigurali korist. Osim toga, posve su odcijepljeni od saznanja kako ljudi u njihovom gradu stvarno žive, od kolikih plaća i kako se preživljava ako nisi stranački podoban ili na poziciji sam sebi dizati plaću i privilegije, pa tako vijećnik Stipo Gabrić Jambo obrazlaže da se u Metkoviću ne može živjeti od 9500 kuna i da bi njegov koalicijski partner Milan i više trebao povisiti plaću, kupiti bolji gradski auto i zaposliti vozača – izjavio je Mostov koordinator Milan Kapović.

Još je dodao:

– Nikola Grmoja i Katarina Taslak su se bili odrekli volonterske naknade kao zamjenici tadašnjeg gradonačelnika Bože Petrova, znači, Grmoja se odrekao 72.000 kuna jer je kraće bio zamjenik volonter, dok se Taslak odrekla plaća u razdoblju od 6 mjeseci nakon završetka mandata, ukupnog iznosa od oko 300.000 kuna. Most je dokazao da politika ne mora biti punjenje vlastitog džepa novcem građana, a sada ponovno vidimo čemu pozicije služe HDZ-u i Jambi.