Vijećnici Gradskog vijeća grada Metkovića s liste Mosta nisu došli na sjednicu Gradskoga vijeća održanu u srijedu, 29. svibnja, a obrazloženje svoga postupka su dali u priopćenju za javnost koje prenosimo u cijelosti:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dana, 29. svibnja, gradski vijećnici Mosta i HSP-a nisu prisustvovali XX. sjednici Gradskog vijeća jer smo željeli proizvesti reakciju u kojoj smo očito uspjeli, budući da je gradonačelnik uočio izostanak, a informaciju su prenijeli i gradski mediji. Nadamo se da su naš izostanak primijetili i vijećnici HDZ-a čija se aktivnost svodi na redovit dolazak i podizanje ruke za utvrđivanje kvoruma.

A zašto nismo došli? Naime, godinama aktivno sudjelujemo u radu vijeća tražeći odgovore od vladajućih te dajući konstruktivne prijedloge. S druge pak strane od vladajućih dobivamo omalovažavanja, ignoriranja i laži.

Na prošloj sjednici gradskog vijeća vijećnik Josip Talajić postavio je konkretno pitanje o situaciji u Poslovnoj zoni Dubravica. Unatoč tome da gradonačelnik zna da je gradilište PZ Dubravica u trenutku dok traje sjednica već zatvoreno od strane Državnog inspektorata hladnokrvno laže da je sve u redu.

Kako XIX. sjednica Gradskog vijeća nije prenesena uživo zatražili smo (7. svibnja), sukladno Poslovniku i Statutu Grada Metkovića, audio zapis iste. Do današnjeg dana je nismo dobili.

Dobro je, naš nedolazak je primijećen i od strane gradske uprave i od strane gradskih medija. Dolazimo na iduću sjednicu s pitanjima i prijedlozima o PZ Dubravica, Sportskoj zajednici i drugim za građane važnim temama.

Foto: ilustracija

OGLAS