Prema pisanju portala Dalmacija danas, na INA benzinskoj crpki u Primoštenu greškom se na točioniku za Eurosuper gorivo, našlo dizel gorivo. Pojednostavljeno rečeno, svi vozači koji su u svoje vozilo natočili benzin na kraju su zbog propusta INA-e ulili dizel gorivo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

INA je priznala pogrešku.

“Nakon zaprimljene reklamacije kupca 17. veljače, INA je pristupila analizi goriva u spremnicima na maloprodajnom mjestu INA Primošten te je u dva spremnika za gorivo utvrđeno miješanje goriva. U spremniku za gorivo Eurodizel utvrđeno je prisustvo benzinskog goriva, dok je u spremniku za gorivo Eurosuper 95 utvrđeno prisustvo dizelskog goriva, nakon čega je obustavljena prodaja pomiješanih goriva iz tih spremnika”, priznaju u početku iz INA-e.

Tvrde da je riječ o izoliranom slučaju koji se dogodio zbog nenamjerne ljudske pogreške.

“Riječ je o izoliranom slučaju koji se dogodio zbog nenamjerne ljudske pogreške prilikom zaprimanja goriva. Sva goriva u ostalim spremnicima propisane su kvalitete. Trenutačno se na maloprodajnom mjestu INA Primošten prodaja goriva iz ostalih spremnika odvija neometano. Također, INA svojim kupcima na maloprodajnom mjestu INA Primošten nudi premium goriva Eurosuper 95 Class Plus Expert i Eurodizel Class Plus Expert po cijeni reguliranog standardnog goriva”, otkrivaju za Dalmaciju Danas.

U najmanje 15 vozila uliveno pogrešno gorivo

“Svi kupci koji su podnijeli prigovor kontaktirali su u cilju daljnje obrade, a većina je obaviještena o opravdanosti prigovora te zamoljena za dostavu troškova jer je kompanija spremna nadoknaditi nastalu štetu na vozilima. Ovim se putem ispričavamo svim našim kupcima koji su zbog ovog događaja imali neugodnosti”, zaključuju iz INA-e.

Neslužbeno, radi se o najmanje 15 vozila primilo pogrešno gorivo u svoje spremnike. Neki automobili na kraju su završili u auto servisima dok su oni malo iskusniji vozači ovaj ozbiljni problem riješili na licu mjesta.

OGLAS