U moru loših vijesti koji dolaze iz zdravstvenog sustava od manjka liječnika, nepreglednih listi čekanja na preglede i gužvi pred ordinacijama dolazi nam i jedna dobra. Dom zdravlja u Metkoviću dobiti će novi CT uređaj. Nabavljaju ga zajednički Dubrovačko-neretvanska županija i Ministarstvo zdravstva o čemu je u Zagrebu potpisan zajednički sporazum.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Uz radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku u DZ Metković funkcioniraju, fizikalna medicina i rehabilitacija, hemodijaliza, laboratorijska dijagnostika, stomatologija, pulmološka, internistička, ginekološka, pedijatrijska ordinacija te sanitetski prijevoz, piše Dubrovački vjesnik.

U RTG kabinetu pacijentima sa područja doline Neretve odnosno nekadašnje općine Metković koju pokriva Dom zdravlja na raspolaganju su jedan specijalist radiolog i dva inženjera medicinske radiologije. Očekuje se povratak i liječnika kojega je Dom zdravlja poslao na specijalizaciju kliničke radiologije pa će na novom CT-u uređaju imati tko raditi.

No, to se ne može reći za ordinacije obiteljske medicine koje su trenutno najveći problem u metkovskom Domu zdravlja. Jedna liječnica za mjesec dana odlazi u mirovinu dok su dvije na bolovanju pa bi potencijalno nekoliko tisuća pacijenata moglo ostati bez obiteljskog liječnika. Trenutačno je u jednoj ordinaciji osigurana zamjena. Dom zdravlja je raspisao natječaj za liječnika obiteljske medicine na neodređeno vrijeme. Nudi se i stan odnosno plaćanje smještaja. Metkovci se nadaju da će se netko javiti te da će se obiteljske ordinacije popuniti.

Piše: Stanislav Soldo / Dubrovački vjesnik

OGLAS