U 11:30 u Hotelu Narona održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena IV. Metkovska skalinada koja se održava u nedjelju, 17. ožujka 2019. s početkom u 12 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Jelena Dadić, v.d. pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije koja je suorganizator utrke, predstavila je Metkovsku skalinadu kao dio interregionalnog projekta Iterreg ITA-CRO Zero Waste Blue. Ovaj projekt ima za cilj promovirati događanja koja su ekološki održiva pa su promotivni materijali napravljeni od biološki razgradivih sirovina. Među ovim događajima je 10 sportskih od kojih su dva u našoj županiji, Metkovska skalinada i Stonski maraton (rujan 2019.). Svi događaji se odvijaju na povijesnim ili prirodno-kulturnim lokacijama.

Predsjednik SU Neretva Run Ruđer Bošković predstavio je samu Metkovsku sklinadu koja ima dvije utrke: za profesionalne trkače i za djecu. Start i cilj je na Trgu kralja Tomislava. Obje utrke su kronometarske i trčat će se u razmacima. Dječja utrka je duga 130 metara ima 106 skalina. Utrka za odrasle je duga 1470 metara i ima 538 skalina. Na ovu utrku je prijavljeno 220 trkača iz sedam zemalja. Među njima je i Nikolina Šustić, svjetska prvakinja u trčanju na 100 km.

Sat prije početka održavanja utrka, točnije od 11 sati bit će zatvoren sav promet u ulicama od Trga prema groblju.

Bošković je na kraju zahvalio suorganizatorima utrke: Dubrovačko-neretvanskoj županiji kroz EU-projekt, Gradu Metkoviću, Turističkoj zajednici Grada Metkovića, policiji, DVD-u Metković, HPM Metković, te osobito Srednjoj školi Metković čiji će učenici i ovoga puta biti volonteri.

PROGRAM utrke možete pročitati OVDJE.

OGLAS