Jutros od 9 sati na Jadranskoj magistrali kod Opuzena (Podgradina) taje mirni prosvjed GI Sinovi i kćeri doline Neretve koja na taj način želi skrenuti pozornost na probleme u zdravstvenoj skrbi u dolini Neretve.

Kako je izjavio Ivo Matičević, na prosvjedu sudjeluje samo on jer su posljednjih dana građanima poslana upozorenja o mogućim represivnim mjerama policije prema sudionicima prosvjeda. Kaže da je stoga raspustio sve prosvjednike i da želi sam snositi odgovornost za ovaj prosvjed koji je uredno prijavljen kod PP Metković. Organizator je čvrst u odluci da će prosvjed trajati do 19 sati.

Podsjećamo, GI traži organiziranje stalne helikopterske hitne medicinske službe i izgradnju bolnice regionalnog značenja na području doline Neretve.

Nešto kasnije, Matičeviću se pridružilo još nekoliko prosvjednika koji u svojstvu pješaka prelaze državnu cestu na pješačkom prijelazu uz regulaciju prometa od strane policije zbog čega nema zastoja u prometu. U međuvremenu je jedan dio policijskih službenika napustio mjesto prosvjeda.

Prosvjed je privukao popriličnu pozornost medija, vidimo da su prisutni novinari iz gotovo svih značajnijih medijskih kuća u državi.

Prosvjed na magistrali kod Opuzena.

Gepostet von LIKEmetkovic.hr am Samstag, 1. Juni 2019