Na području Dubrovačko-neretvanske županije se 15. travnja uvodi cjelogodišnja hitna helikopterska medicinska služba, obznanjeno je danas na konferenciji za mediju u Dubrovniku.

– Potpisan je Sporazum s Ministarstvom zdravstva i Ministarstvom unutarnjih poslova kojim se regulira prijevoz ugroženih hitnih slučajeva u našoj županiji, time je naša županija jedina ostvarila standard cjelogodišnje hitne helikopterske medicinske službe koja počinje s djelovanjem 15. travnja. Helikopter će biti trajno stacioniran u Zračnoj luci Dubrovnik. Riječ je o MUP-ovom helikopteru koji je opremljen i namijenjen za hitnu medicinsku službu te zadovoljava sve standarde. Ministarstvo zdravstva će osigurati zdravstveni dio posade, MUP će osigurati letački dio, a Dubrovačko-neretvanska županija će osigurati smještaj na ZL Dubrovnik, smještaj i prehranu za letačko i medicinsko osoblje, rekao je  danas župan Nikola Dobroslavić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu DNŽ Luka Lulić rekao je hitna helikopterska medicinska služba djeluje već šestu godinu zaredom.

– Naša županija je vrlo specifična, geografski smo izolirani, imamo državnu granicu i otoke, a trećina stanovništva gravitira KBC-u Split. Teško je postići standard zlatnog sata za sve naše sugrađane, gotovo i nemoguće, rekao je Lulić.

OGLAS