Sutra u Banja Luci počinje Prvanstvo Balkana, jedan od najvažnijih karataških turnira na ovim prostorima. Na njemu će kao hrvatski reprezentativac nastupiti i Metkovac Duje Mihaljević iz Karate kluba Metković.

Duje je jučer prošao službeno vaganje i sutra će se natjecati u kategoriji dječaci do 12 godina (-47 kg) u kojoj ga očekuje 21 suparnik. On je nastup za reprezentaciju izborio na prošlom Državnom prvenstvu na kojem je osvojio srebrenu i brončanu medalju u svojoj i starijoj uzrasnoj kategoriji. Ovo mu je drugi nastup za reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu.

Još jedan natjecatelj Karate kluba Metković Ante Leontić je s dvije državne bronce izborio za nastup u reprezentaciji. Nažalost, on zbog spriječenosti nije mogao krenuti na put u Banja Luku. Ante je inače nositelj srebrene medalje sa prošlogodišnjeg Prvenstva Balkana.

Na Prvenstvu Balkana koje traje tri dana, nastupa 1039 natjecatelja iz 10 država (Hrvatska, Turska, BiH, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija, Montenegro, Rumunjska, Bugarska i Albanija).