Danas je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na dubrovačkom groblju Boninovo, te sv. misom obilježen Dan policije koji se obilježava na blagdan sv. Mihaela Arkanđela, zaštitnika policije.

Nakon toga je u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održana progodna svečansot na kojoj se načelnik Ivan Pavličević obratio uvaženim gostima i djelatnicima te se u uvodnom dijelu govora prisjetio 43 poginula branitelja ove Policijske uprave koji su svoje živote položili na oltar Domovine.

Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave javno je pohvalio 14  policijskih službenika. Oni su: Ivan Svaguša iz Službe kriminalističke policije, Mirko Đuka Alemani iz Službe policije, Marija Lonac i Boženka Špetić iz Službe upravnih i inspekcijskih poslova, Častimir Perić iz Policijske postaje Ston, Petar Polić i Jurica Majić iz Policijske postaje Gruda, Jurica Žuvelek iz Policijske postaje Metković, Marko Simat, Ante Ujdur, Mario Lovro i Nikolina Čiča iz Postaje granične policije Metković, Damir Čović iz Policijske postaje Lastovo i Matej Igrec iz Postaje aerodromske policije Čilipi.