U Arheološkome muzeju Narona u četvrtak, 23. svibnja s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba ‘Licem u lice’ autorice Sande Viskić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ideja za izložbu nastala je prije 12 godina, a ostvarila se, srećom, u vremenu u kojem nam razvoj tehnologije dopušta sve čarobniju igru i slobodu kreiranja raznog sadržaja. Sve ilustracije je napravio Ramy Maher (@ai.printart) koristeći program umjetne inteligencije Midjourney, dok je za dizajn zaslužan José Torres Benites (@josetorresbenites).

Posjetitelji će se naći licem u lice s 10 izabranih pripadnika rimskog društva, a njih 9 će u svojim rukama držati po jedan muzejski predmet. Zbog kojeg lika smo napravili iznimku i zašto je on ostao praznih ruku, moći ćete vidjeti ako posjetite našu izložbu.

Stalci s likovima će nakon kratkog izlaganja u izložbenoj dvorani  biti prebačeni u prostor stalnog postava Muzeja tijekom pojačanih školskih posjeta. Nadamo se da će ova izložba svim posjetiteljima približiti svakodnevni život običnih ljudi u Rimskom Carstvu te da će na trenutak “oživjeti“ muzejske predmete dajući im jednu novu dimenziju, poručili su i Arheološkoga muzeja Narona.

OGLAS