U petak, 11. studenoga, s početkom u 15:30 u Dječjem vrtiću Opuzen bit će predavanje za odrasle na temu ekranizma (ovisnost o komunikacijsko-informacijskim tehnologijama) i njegove posljedice na djecu i mlade.

O temi će govoriti Maja Punoš Rebić, školska knjižničarka i nastavnica politike i gospodarstva u Gimnaziji dr. Mate Ujevića iz Imotskog i Ivana Kujundžić, logopedinja u OŠ Ivan Leko Proložac.

Prije predavanja bit će predstavljanje slikovnice za djecu predškolske i rane školske dobi Priča o Mudroj Sovi autorice Maje Punoš Rebić.

Slikovnica Priča o Mudroj sovi prva je hrvatska priča za djecu koja govori o važnosti knjižnica, čitanja, obrazovanja te o borbi s epidemijom ekranizma, prekomjernom uporabom informacijskih i komunikacijskih tehnologija u životu djece i odraslih.

Autorica kroz piču, na djeci razumljiv i poticajan način, daje rješenje kako pobjediti Knjigomrza i pomoći Mudroj sovi u namjeri da djecu učini pametnom i mudrom poput nje te zašto je važno čitati i oduprijeti se ovisnosti o ekranima.

Predavanje i predstavljanje knjige organiziraju Hrvatsko logopedsko društvo (podružnica DNŽ, Ante Ujdur) i udruga Sunce moje malo u suradnji s DV Opuzen.