Jedno od obilježja našega vremena je neopoganstvo ili povratak na predkršćansko doba i to više u vidu zabave i poigravanja s okultnim, a manje u religijskom osmišljavanju stvarnosti.

Mladi iz Vida i Metkovića odlučili su se pridružiti inicijativi kojom se pozivaju katolici diljem svijeta na bojkot tzv. Noći vještica (Halloweenu) koji se posljednjih godina sve više obilježava i u našim krajevima uoči svetkovine Svih svetih.

Bit će to u četvrtak 31. listopada u crkvi sv. Ilije u Metkoviću, nakon svete mise, kada će se održati molitveno bdijenje za mlade pod nazivom Holywin – svetost pobjeđuje. Bdijenje će pjesmom animirati Zbor i bend mladih.

Isto će napraviti i mladi u Vidu u crkvi Gospe Snježne. Oni 31. listopada u 19 sati organiziraju molitveno bdjenje s izloženim Presvetim sakramentom u sklopu projekta Noć otvorenih crkava. Bdijenje će animirati Zbor mladih Župe Vid.

Na ovaj način naši mladi žele obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina (uočnice, vigilije) poput Svih svetih gdje se posebice mlade poziva na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu.