Novi naraštaj najmlađih karataša KK Metković, koji su ove jeseni počeli su treninzima, večeras je svoje vještine demonstrirao pred licenciranim ispitivačem Denisom Žderićem, predsjednikom Komisije za pojaseve Hrvatskog karate savezaOni su početničku bijelu boju zamijenili žutom. Oni stariji polagali su za pojaseve viših stupnjeva, odnosno boja. U komisiji su još bili treneri Dario Bukvić, Dino Žderić i Zlatko Pavlović.

Biti nositelj pojasa određene boje znači u većoj ili manjoj mjeri posjedovati znanje karatea, odnosno ovladati nekima od karataških vještina, a one su u učeničkim zvanjima bijela, žuta, narančasta, crvena, zelena, plava, smeđa i smeđa-crna.

Druga razina u majstorska zvanja označavaju se kao 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9.,10. dan (crni pojas). Prema onome što smo vidjeli, talenta ne nedostaje i možda će neko od njih biti majstor karatea. Inače, KK Metković je jedna od najuspješnijih klubova u Dalmaciji koji je na kraju ove godine u čak četiri uzrasta imao prvake Dalmatinske karate lige.