Utorak, 9. kolovoza. 2022.

SJAJAN USJPEH! Roko Mijić i ženski četverac prvaci Hrvatske

Sjajan uspjeh VK Neretvanski gusar na Prvenstvu Hrvatske u veslanju koje se ovoga vikenda održava na zagrebačkom Jarunu. Za sada su osvojili ukupno 5 odličja od koji su dva zlatna: ženski četverac s kormilarom i Roko Mijić u skifu.

U kategoriji kadetkinja, četverac s kormilarom, Andrea BunozaLara VolarevićLana BajoLaura Mijić i Anja Pokrajac (kormilar) su osvojile prvo mjesto, a u kategoriji stariji kadeti, skif, stazu dugu 500 metara je najbrže izveslao Roko Mijić (2:01,89).

Za pola sekunde je zlato izmaklo Reini Bebić, ona je bila srebrena u kategoriji kadetkinja – skif, brža od nje je bila Nika Cetina (VK Glagoljaš) i to za 47 stotinki.

Srebrene su i kadetkinje Maris Gluščević i Ema Bebić u dvojcu, od njih su za 3,46 sekundi bile brže cure iz VK Arupinum.

Nikola Mijić je u skifu osvojio broncu na 1000m.

Popodne u 17:10 nastupit će seniorka Nataša Šustić.

Foto: VK Neretvanski gusar

OBAVIJEST! Radovi u Dubrovačkoj ulici – mole se stanari da uklone vozila

Izvođač radova obavještava stanovništvo da će se u srijedu, 10. kolovoza od 8 sati nastaviti radovi na arheološkim istraživanjima na križanju Dubrovačke ulice s ulicom Oca Ante Gabrića (kod starog đačkog doma).

Promet će se odvijati sukladno postavljenoj privremenoj regulaciji prometa.
– Molimo stanare da uklone svoja vozila iz obuhvata zahvata kako bi se radovi i promet mogli odvijati neometano, poručuje izvođač radova.

OBAVIJEST! Privremena se zatvara parking ispred TC Konzum (Robna kuća)

Metković Razvoj d.o.o, kao organizator parkinga na području Grada Metkovića,  obavještava građane Grada Metkovića i sve korisnike parkinga ispred TC Konzum (bivša Robna kuća), na adresi  Splitska ulica 1, da će isti zbog radova na aglomeraciji Metković, u ulici Kneza Domagoja biti zatvoren u razdoblju od 10. kolovoza (srijeda) do 12. kolovoza (petak).

Ovim putem molimo sve građane da tijekom današnjeg dana (utorak) ne parkiraju svoja vozila na navedenom parkingu, te da  do početka radova uklone svoja vozila s parkinga ispred TC Konzum, u protivnom će zbog radova biti onemogućeni pristupiti istima.

PROGRAM | Pred nama su Dani Neretvanske kneževine

Od četvrtka, 11. kolovoza do subote, 13. kolovoza u Gradskom parku i na Velikoj rivi u Metkoviću će se održati manifestacija Dani Neretvanske kneževine.

U petak, 12. kolovoza u 21 sat će Metkovsko amatersko kazalište na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje O Metkoviću prvi put – DekonstrukcijaPrema tužbi carinika Stanka Sladinovića zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković, te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, kroz izložbu CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića prikazuje se prošlost na području današnjeg Metkovića.

U srijedu su brzinske utrke – donosimo raspored natjecanja s programom

U srijedu, 10. kolovoza na rasporedu su brzinske trke u Opuzenu (Kup Slobodne Dalmacije), nadmetanje na kojemu se lađari bore za što bolje startne pozicije na Maratonu lađa.

Početak programa predviđen je u 17 sati nastupom debitantske ekipe Studenti Split. Predviđeno je da natjecateljski dio programa traje do 20 sati potom će ekipe po ostvarenom plasmanu odabrati svoje startne pozicije na Maratonu lađa.

Nakon natjecateljskog bit će i zabavni dio programa na opuznskoj Pjaci do kasno u noć.

Redoslijed i okvirna vremena nastupa:

STUDENTI SPLIT 17:00
UDRUGA LAĐARA VIDONJE 17:05
TORCIDA PLOČE 17:10
VINKOVAČKI LAĐARI 17:15
DOMAGOJEVI GUSARI – VID 17:20
SALAŠARI SOMBORSKI – HKUD VLADIMIR NAZOR 17:25
LAĐARSKA UDRUGA  MOSTAR 17:30
UDRUGA LAĐARA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE 17:35
UDRUGA LAĐARA STAŠEVICA 17:40
ĐAKOVO – VK ĐAKOVO 17:45
VETERANI 4. GARDIJSKE BRIGADE 17:50
KULTURNO-UMJETNIČKA UDRUGA ŠKRAPA MOMIĆI 17:55
UDRUGA LAĐARA JERKOVAC 18:00
UDRUGA LAĐARA ŠARIĆ STRUGA 18:05
ARGOSAURI BJELOVAR 18:10
UDRUGA LAĐARA SISAK 18:15
UDRUGA LAĐARA SVETI ILIJA METKOVIĆ 2 18:20
UDRUGA LAĐARA ZAGREB 2 18:25
UOTV ROGOTIN 18:30
UDRUGA LADARA BAĆINA 18:35
HŠD OGRANAK BJELOVAR – ŠUMARI 18:40
UDRUGA LAĐARA GOSPA KARMELSKA KRVAVAC 18:45
HRVATSKA RATNA MORNARICA 18:50
ARGO BJELOVAR 18:55
UDRUGA LAĐARA SVETI ILIJA METKOVIĆ 19:00
UDRUGA LAĐARA OPĆINE SLIVNO 19:05
UDRUGA LAĐARA GUSARI KOMIN 19:10
UDRUGA LAĐARA CRNI PUT METKOVIĆ 19:15
UDRUGA LAĐARA ZAGREB 19:20
UDRUGA LAĐARA STABLINA 19:25

Obavijest za stanare Mlinske ulice i korisnike graničnog prijelaza na Unki

Izvođač radova na aglomeraciji u Mlinskoj ulici (Unka) objavljuje sljedeću obavijest za stanare Mlinske ulice i korisnike graničnog prijelaza na Unki:
Za stanare – molimo vas, ako ste u mogućnosti, osobna vozila ukloniti sa kolne površine kako bi jedna strana kolnika bila omogućena za promet.
Za korisnike graničnog prijelaza na Unki – molimo vas, ako ste u mogućnosti, koristite alternativne granične prijelaze do završetka radova u navedenoj ulici.
Također za vrijeme izvođenje radova dolazit će do kratkotrajnih zastoja pa vas molimo za strpljenje.

HPD Gledavac: Metkovski planinari u novom pohodu na Dolomite (istočne Alpe)

Skupina planinara iz HPD Gledavac Metković osvaja vrhove Dolomita, istočnih Alpa na području Italije, već drugo ljeto zaredom, prolazeći planinarskim stazama na kojima su još vidljivi tragovi Velikoga rata (staze, utvrde, tuneli…)

Dolomiti su u ovo doba pravi raj za planinare s bezbroj različitih staza, lakših i težih, za hodanje, planinarenje ili penjanje koje godišnje obiđe na tisuće planinara iz cijeloga svijeta.

Svoj planinarki pohod su počeli 5. kolovoza usponom na Averau, Nuvolau i Cinque Torri.

Sljedećega dana su po kiši obišli najljepše jezero u Dolomitima, Sorapis (1925 m).

Jučer, 8. kolovoza su imali najzahtjevniji uspon popeli su se na Monte Vioz (3645 m).

Sutra ih očekuje povratak, a doživljaji s druge po redu dolomitske ture sigurno će im dugo ostati u pamćenju.

FOTO | Splitski americana bend 058 nastupio je večeras u Gradskom parkom

Splitski americana bend 058 predstavio se večeras u Gradskom parkom izvodeći vlastite pjesme, ali i interpretacije stranih hitova.

Sastav 058 je jedinstven primjer country glazbe pomiješane s mediteranskim utjecajem. Godine 2018. objavili su album prvijenac Žice od sna u izdanju Croatia Recordsa, a pri kraju su priprema za izdavanje drugoga albuma s 10 pjesama.

058 je sudjelovao i na Country Music Awardsu u Jeffersonu gdje je dobio nagradu za originalnost glazbe Producer s choiceaward.

Branko Medak objavio spot za pjesmu s kojom dolazi na Melodije hrvatskog juga

Branko Medak ove će godine nastupiti na predstojećem festivalu Melodije hrvatskog juga u Opuzenu s pjesmom ‘Tebi pripadam’. Pjesma je nastala u suradnji s autorom Ivom Nuićem.

‘Svojim stilom, potpuno je drugačija od svih mojih pjesama, ali moram priznati da mi se jako sviđa. Pjesma je životna i realna. Trebamo se češće zaustaviti i ‘pogledati srcem’, kratko je objasnio.

Spot za ovu pjesmu snimljen je u Kaštelima, a stare kale i portuni koji su do danas netaknuti, pokazuju ugođaj Dalmacije i Mediterana.

Skupština Udruge lađara Neretve donijela novi Pravilnik Maratona lađa

U nedjelju, 7. kolovoza je u prostorijama hotela Narenta održana sjednica Skupštine Udruge lađara Neretve na kojoj je predsjednik Luka Oršulić izvijestio predstavnike svih ekipa o trenutnoj situaciji pred Maraton lađa.

Ove godine na startu prvi red brojiti će 9 lađarskih ekipa, drugi red 10 te će u trećem startati 11 ekipa. Jednoglasno je usvojeno da se izbor lađa za redove i brojeve uz prisustvo ekipa održi u srijedu 10.kolovoza u 9 sati. Također je jednoglasno odlučeno da se sastanak parićara i kapetana ekipa održi u petak 12. kolovoza u hotelu Narenta s početkom u 19 sati uz napomenu da su na sastanak obavezni doći svi parićari i kapetani lađarskih ekipa.

Na sjednici Skupštine Udruge lađara Neretve donesen novi Pravilnik Maratona lađa koji će se primjenjivati na 25. Maratonu lađa: Pravilnik Maratona lađa

Odlučilo se jednoglasno da se plakete za jubilarno sudjelovanje na Maratonu lađa lađarima dodijeli na posebnoj ceremoniji, a ne na Maratonu lađa obzirom da se treba provjeriti da li su prijavljeni lađari sudjelovali na ovom Maratonu. Osobe kojima se budu dodijelile plakete o tome biti obaviještene preko svojih ekipa i preko kojih se trebaju izvršiti sve prijave za plakete za određeni broj sudjelovanja na Maratonu lađa, a ne osobno od lađara, izvijestila je krvna lađarska Udruga.

MARATON LAĐARICA | Donjanke, dvostruke pobjednice, odustale od obrane titule!

Donjanke, zaredom dvostruke pobjednice Maratona lađarica, odlučile su da neće sudjelovati u ovogodišnjem Maratonu te tako neće braniti prošlogodišnju titulu.

Svoju odluku su obrazložile sljedećom objavom:

Mi smo ekipa koja je iza sebe ostavila velikog traga, zlato ove godine ipak neće preći preko donjanskog praga.

Odluka je samo naša bila da nećemo veslati ove godine ekipa od nikog to nije krila.
U našoj lađi i dalje sloga prava vlada, jer se prvo mjesto ne osvaja bez pravog sklada.
Klapa naša uz sve lađarice na Neretvi će plovit, stajat ćemo kao podrška sve od krme prema provi.

Zato svim ekipama želimo sreću, a dogodine u napad opet ove lađarice složno kreću.
Na cilju smo i ove godine za vas ostavili poklon mali, da se nikad ne zaboravi ono šta smo za maraton dali.

Ne dajte da Neretvanska tradicija ikada izblijedi, tko je bolji neka pobijedi.

Ovim putem molimo sve drage ljude da kada o nama u medijima pričaju da nas ne spominju u kontekstu raspada ekipe. Mi se nismo raspale, još manje posvađale. Tu smo i bit ćemo uvijek jedna za drugu, a odluka da ovu godinu pauziramo je bila zajednička i samo naša. Hvala!

Tako će ovogodišnji ženski maraton imati osma umjesto devet ekipa. UL Donjanke, sjajnu žensku ekipu iz Općine Slivno očekujemo sljedeće godine.

Zadnje objavljeno