U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže i 5 ih je lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene 3 prometne nesreće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 1,23 g/kg izmjerena je 38-godišnjaku koji je jučer, 21. siječnja, u ranim jutarnjim satima u Blatu zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 660 eura i dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Kominu

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.360 eura izrečena je 42-godišnjaku koji je u četvrtak, 18. siječnja u večernjim satima zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Kominu.
Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a kontrolom je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu kao ni vozačku dozvolu, a vozilu kojim je upravljao je prometna dozvola istekla za više od 15 dana, te nije sklopio ugovor o obaveznom osiguranju. Osim toga na vozilu kojim je upravljao nije imao registarske oznake, a također se odbio testirati na prisutnost droga u organizmu.
Osim spomenute novčane kazne vozač je sankcioniran i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca, objavila je PU dubrovačko-neretvanska.

OGLAS