Danas na sjednici Učiteljskoga vijeća OŠ don Mihovila Pavlinovića od kolega se oprostila dugogodišnja učiteljica – savjetnica likovne kulture Dubravka Šešelj, koja nakon 44 godine rada odlazi u zasluženu mirovinu.

Govoreći o njezine 44 godine i još nešto mjeseci rada, a od toga 30 provedeno u našoj školi i ravnateljici Žani Dodig su malo zastajale riječi. Nije bilo lako odabrati pravu riječ za djelatnicu koja je cijeli svoj radni vijek predano i odgovorno pristupala svom poslu. Uvijek je bila aktivna u radu, sudjelovala je u projektima škole i njenom unutarnjem uređenju po kojem smo bili prepoznatljivi, članica je Državnih povjerenstva za provođenje natjecanja iz vizualnih umjetnosti i dizajna, redovito je sudjelovala i na državnim natjecanjima te tri puta na njima osvojila prvo mjesto.Agencija za odgoj i obrazovanje tri puta nagradila je našu Dubravku i njezine učenike Oskarom znanja, najznačajnijom hrvatskom nagradom u obrazovanju.

Naša Dubravka bila je prava, istinska učiteljica; svojom kreativnošću, životnim optimizmom i energijom dala je ono najbolje od sebe generacijama učenika iz našega kraja koji je se rado sjećaju i pamte.Vjerujemo da će ostati takva i kad bude uživala u zasluženoj mirovini, a želimo joj da u njoj uživa barem onoliko godina koliko ih je provela u razredu.

Uz prigodne poklone i govor poručili smo našoj dragoj umirovljenici da joj dani mirovine teku u zdravlju i ljubavi i da nas posjeti kad god poželi. Ona je svojim osmijehom poručila da zna kako mirovina nije kraj nego novi početak na jednoj drugoj stazi.

Piše: Katica Salacan
Foto: OŠ don M. Pavlinovića