Trenutno se u Vinkovcima održava Državno ekipno natjecanje mladih šahista, učenika osnovnih škola na kojem sudjeluju i učenici iz OŠ Stjepana Radića, okupljeni u ŠŠD Predolac.

Nakon što su danas ostvarili tri pobjede i dva poraza, metkovski šahisti trenutno se bore za prolazak u finalni dio turnira, među osma najboljih ekipa u državi, koji će se igrati sutra.

Za Školsko športsko društvo Predolac nastupaju Marin Kljusurić, Dominik Blaž Bakalar, Mihael Borna Bjeliš, Ante Crnjac i Jakov Šiljeg, a voditelj je učitelj Boris Brčić.

Odličan nastup na Međunarodnom turniru u Čitluku

Već nekoliko godina unutar OŠ Stjepana Radića postoji šahovska sekcija koju vodi Slavko Bakalar i koji nastupaju na različitim turnirima i školskim natjecanjima.

Tako su u nejdelju, 10. ožujka sudjleovalin na 3. Međunarodnom šahovskom turniru za kadete i juniore koji se održao u Čitluku i na kojem je nastupilo 86 igrača iz BiH i Hrvatske.

Izniman uspjeh na turniru ostvario je Mihael Borna Bjeliš, član Šahovske sekcije OŠ Stjepana Radića Metkovića. On zauzeo 1. mjesto u kategoriji do 10 godina osvojivši svih 5 bodova. U istoj kategoriji 3 boda je osvojio Jakov Crnjac. U kategoriji do 12 godina zapažene rezultate ostvarili su Ante Crnjac s 5 osvojenih bodova, Jakov Šiljeg s osvojena 4 boda i Josip Jurić s osvojena 3 ½ boda. U kategoriji do 16 godina najviše uspjeha je imao Marin Kljusurić s osvojena 4 boda. Dominik Blaž Bakalar osvojio je  3 ½ boda, Ante Filipović i Luka Gašić su osvojili po 3 boda, dok je Anja Žderić osvojila 1 bod. U kategoriji do 18 godina Domagoj Bjeliš je s osvojena 4 ½ boda zauzeo odlično 4 mjesto.

Ovaj turnir spada u tzv. rejting turnire tako da su uspješni natjecatelji mogli ostvariti bodove. Natjecatelji su bili podijeljeni u četiri skupine do 10, 12, 16 i 18 godina.

Ovaj je šahovski turnir poslužio kao dobra uvertira za nastup na državnom ekipnom natjecanju koje se upravo održava u Vinkovcima.